Потрес! 1 млрд. лева ще струват новите кораби за българския флот

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
До края на годината правителството ще сключи сделка за придобиване на два нови патрулни кораба за българския флот на стойност близо 1 млрд. лева.

Това съобщи военният министър Красимир Каракачнов.

В процедурата за изпълнител са се включили 3 фирми – българската „MTG-Делфин“, “Fr. Lurssen Werft GmbH & Co.KG” и италианската „FINCANTIERI”.

По данни на „Медияпул“ за фоворит се счита компанията от България.

Тя бе на крачка от получаването на договора при предишния конкурс за същите кораби, на който бе единствен кандидат, но в последния момент се отказа.
В полза на българската фирма се смята и коментара на Каракачанов, че основна тежест при избора ще има възможността поне един от корабите да бъде прозиведен в България.
Планът на военното министерство е да изплати плавателните съдове за девет години, но все още не е ясно дали това ще бъде възможно.
Военният министър коментира, че скоро се очаква завършването на третия голям проект за модернизацията на армията – закупуването на нови бронирани машини, възлизащ на 1.46 млрд. лева с ДДС.
През тази година парламентът одобри сделка за закупуването на 8 изтребители F-16 за 1.256 млрд. долара, които вече бяха преведени на американската Агенция за подпомагане в областта на сигурността.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар