Потрес! 2,8 години затвор за шофьор от ГЕРБ, убил човек и ранил трима в катастрофа

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ефективна присъда постанови днес Врачанският окръжен съд по дело за катастфа, която отне  човешки живот и бяха ранени трима души, от които две деца на 9 и 11 години.

Пътният инцидент стана на 26 септември миналата година между селата Люти дол и Ребърково. Доказано беше, че при разрешени извън населеното място 90 км/ч подсъдимият водач е управлявал със 122,7км/ч и дори предприел забранено изпреварване и така предизвикал катастрофата, при която загина 25-годишен мъж от София, а ранените трима души, сред които и деца, бяха със средна телесна повреда.

Делото премина днес в едно заседание. По искане на подсъдимия и неговия защитник, то бе гледано по реда на съкратеното съдебно следствие. Подсъдимият признал пред магистратите всички факти от обстоятелствената част на обвинителния акт. За извършените престъпления съдът определи на виновния водач ефективно наказание от 4 години „лишаване от свобода“, което редуцира с 1/3 заради съкратеното съдебно следствие. Така той беше осъден  на 2 години и 8 месеца “лишаване от свобода”, което да изтърпи при първоначален “общ” режим. Подсъдимият е лишен и от правото да управлява МПС за срок от 4 години.

Присъдата на Врачанския окръжен съд обаче не е окончателна, а подлежи на обжалване или протестиране пред Софийския апелативен съд в петнадесетдневен срок.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар