Потрес! BIRD.bg заплашва „Telus”, искат служители да станат доносници

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Bird.bg отправи заплахи към служители на „Telus” – фирмата, която според разследващия сайт модерира съдържанието на Фейсбук в България. На страницата във Фейсбук на Bird.bg пише следното:

„Това са част от служител/ки/те на „Telus”, фирмата, модерираща съдържанието на Фейсбук в България. Вероятно някои от профилните снимки са фейк. Вече разполагаме с координатите на десетки служители и сме пред моралната дилема да ги публикуваме, за да се окъпят в народната любов и да усетят какво е да блокираш достъпа на общественици и журналисти, които са против човеконенавистния путински режим, като в същото време отказваш да блокираш руските мурзилки, тровещи пространството с кремълски опорки. И това е само началото, дечица от „Telus”. Помислете добре. Заплатката или репутацията? Вие сте над 3500. Някои не са замесени в тази мръсна работа. Но няма как да отсеем плявата от зърното. Единственият ви шанс за снизхождение е да станете информатори. Някои вече постъпиха разумно”.

Стотици са коментарите под публикацията. Една част от потребители подчертават, че модерирането за България на Фейсбук съдържание всъщност не се прави у нас. Други пък подчертават, че за МЕТА работят много малко от служителите на „Telus“. Не липсват и критики, че сайтът е разпространил профилите напълно незаконно спрямо GDPR и правилата на фейсбук, за защита на личните данни, а реакция засега от организации като Асоциация на европейските журналисти – няма.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар