Похитителите от Малта започнаха да освобождават заложници

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След започнатите преговори между похитителите на отвлечения либийски самолет, който по принуда кацна в Малта, и властите, бяха спасени и част от пасажерите. Вече около 50 човека са слезли от “Еърбъс”-а, съобщават местните медии.

На борда е имало общо 111 пътници – 82 мъже, 28 жени и едно дете, както и 7 души екипаж. По непотвърдени данни сред пътниците е и представител на либийския парламент, съобщи BBC.

Преди да бъде изгубена връзка с контролната кула, пилотът се опитал да кацне в Триполи. Похитителите, които са част от групировката “Ал Фатих ал Джадид”, обаче не му позволили и го отклонили към Малта. Там машината била заобиколена от военни и започнали преговори.

Припомняме, че самолетът – “Еърбъс” A320, беше отвлечен малко по-рано днес от двама поддръжници на либийския диктатор Муамар Кадафи. Те заплашили да го взривят с ръчна граната.

Освобождаването на хората започнало към 13:50 часа местно време, а исканията на двамата мъже са да бъдат пуснати затворници от затвора в Либия. Сред тях е и синът на Муамар Кадафи, който също е зад решетките. Другото им желание е да се осигури безопасно извеждане от Бенгази на техни привърженици, блокирани в града.

Споразумението, до което стигнали похитителите и властите, е да бъдат освободени пътниците. Екипажът обаче ще остане на борда, докато не бъдат изпълнени всички изисквания на престъпниците.

Какво знаем до момента?

      Либийски самолет е отвлечен по време на вътрешен полет.

      Полетът бил отклонен към Малта.

      На борда има 118 човека.

      Машината била похитена от двама души, заплашили да взривят самолета с ръчна граната.

      Похитителите са привърженици на Кадафи.

      В момента самолетът е на летище Малта, заобиколен от войници.

Пътниците започнали да слизат в 13:50 местно време.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар