Почва се! Перничани идват утре на протест в София. Искат оставките на Аврамова и Нанков

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Протест под мотото “Искаме вода” пред Министерски съвет в столицата организира утре в 11,30ч. инициативният комитет “Спаси Перник”, съобщиха организаторите и БТА.

“Действията по спешно осигуряване на вода се чакат с надежда от всеки гражданин на Перник, но обществото ни следва да изисква докрай отговори на въпросите къде е водата от язовир “Студена” и кои са отговорните за кризата лица.”, заявяват от сдружение “Дишай Перник”, което също подкрепя проявата.

 

Недоволните продължават да настояват за оставките на регионалния министър Петя Аврамова и заместника и Николай Нанков, на ресорния заместник-министър от екоминистерството, както и на служители в Басейнова дирекция в Благоевград. Перничани искат още справедливи присъди за виновните за кризата лица.

Протестът е насрочен символично на 25 януари – денят, в който трябваше да започне 29-тия Международен маскараден фестивал “Сурва” и който бе отложен заради водната криза.

Обявен е и дрескод за протестиращите. Те ще са облечени с жълти светлоотразителни жилетки, пояси с празни пластмасови бутилки и ще носят хлопатари и звънци, които ще напомнят за отпадналия заради водната криза сурвакарски фестивал в Перник.

„… исканията на перничани не са малко. Ние ще продължим нашата активност до пълното им изпълнение. Смятаме, че от самото начало на кризата не се оценява правилно отговорността на Министерство на регионалното развитие и благоустройството, така че ще продължим с исканията за оставки“, заяви в интервю за Радио Благоевград Камелия Радева от инициативния комитет „Спаси Перник“.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар