Почина първият постоянен секретар на МВнР посланик Константин Андреев

Почина първият постоянен секретар на МВнР посланик Константин Андреев

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От Министерството на външните работи (МВнР) публикуваха съболезнователен адрес по повод кончината на посланик Константин Андреев. От ведомството изразяват най-искрени съболезнования на семейството и близките му.

“Днес с тъга се прощаваме с посланик Константин Андреев, който ни напусна на 22 май 2023 г. Той бе първият дипломатически служител, заел най-висшата в системата ни длъжност – “Постоянен секретар” в Министерството на външните работи”, пишат от МВнР.

Константин Андреев е роден на 28 юли 1952 г. в Пловдив. Завършва английската гимназия в Русе през 1971 г. и “Международно право” в МГИМО, Москва. Започва дипломатическата си кариера през 1979 година и преминава през всички нива на служебната йерархия – от аташе до посланик. Заема важни ръководни постове като директор на дирекции “Югоизточна Европа”, “Права на човека и международни хуманитарни организации”, временно управляващ Постоянното представителство на Република България към ООН в Женева и посланик на Република България в Букурещ от 2004 до 2008 г.

“През целия си богат и успешен професионален път Андреев отдаде много сили за укрепване на авторитета на страната и за развитието на българската дипломатическа служба. Прекрасен колега, блестящ професионалист и достоен човек, когото ще помним с богатата му ерудиция и харизма”, пишат от ведомството.

Източник: dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар