Почна се! Отнеха 7-месечно българче от родителите му

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Българско семейство, живеещо в Хамбург, търси помощ от институциите у нас след като 7-месечното им бебе било отнето вчера от Германската агенция за закрила на детето.

Причината – след катастрофа детето имало кръвоизлив в главата. Наложила се животоспасяваща операция. Докторът открил и по-стар хематом и се усъмнил, че детето е претърпяло инцидент в семейството, информира БНТ.

Държавната агенция за закрила на детето, министерствата на външните работи и на правосъдието, както и посолството ни в Берлин извършват спешна проверка по случая.

Семейството емигрирало в Германия преди година. Там станали и родители. След 11 години чакане за рожба – Катерина се появила на бял свят, за да зарадва Мирена и Георги. Обратът в живота им обаче настъпва скоро – на 20 декември семейството претърпява катастрофа в Унгария.

“Пострада най-много дъщеря ни – Катерина. След катастрофата дойде бърза помощ. Настаниха ни в болницата в Кечкемет. Прегледаха само мен. Детето не го прегледаха, въпреки нашето настояване, защото тя плачеше през цялото време”, разказва майката.

Веднага след като се върнали в Хамбург, отишли отново в болница. Прегледът продължил 5 часа. Малката Катерина имала кръвоизлив в главата. Наложила се животоспасяваща операция. Докторът открил и по-стар хематом. Не бил от катастрофата.

Последали разпити. “При първия разпит казаха, че не намират нищо нередно и затова поискаха моето съгласие да отнесат случая до агенция за закрила на детето”, добавя Мирена.

Убедена, че няма какво да крие – майката се съгласила. Проверката продължила. Рентген, компютърна томография и ядрено-магнитен резонас били достатъчни за решението на Агенцията за закрила на детето в Германия:

Било хващано под мишниците и било силно разтръсквано.

Родителите отричат, но разпореждането на агенцията било да се отнеме незабавно детето. Това се случило вчера.

“Накараха ме да й приготвя любимите нейни неща – играчки и подобни. Донесоха ми я. Казаха ми, че имам право само на една целувка с нея, без да я докосвам, защото било опасно и от тогава не съм я виждала”, разказва през сълзи майката. А бащата Георги веднага се е свързал с немски адвокат.

Пеленачето вече е в приемно семейство в Германия.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар