Почти с два милиарда лева повече ще бъде изпълнен планът на приходната агенция до края на годината – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Почти с два милиарда лева повече ще бъде изпълнен планът на приходната агенция до края на годината, каза в Свищов Румен Спецов, изпълнителен директор на Националната агенция за приходите, цитиран от БТА.

Той посочи, че се извършват преизчисления във връзка с инфлационните процеси, но планът на приходната агенция до края на годината ще бъде изпълнен, дори преизпълнен.

По думите му продължават действията по събираемостта на данъчните задължения на големите фирми и по разкриване на схемите за укриване на данъци. Той уточни, че към момента няма да посочи точни проценти и суми от събраните суми, след разкриването на схемите, но подчерта, че се следи всяка една сфера от икономическия бранш безкомпромисно.

Изпълнителният директор на НАП участва в Международна научно-практическа конференция „Дигиталната трансформация в контрола и анализа – рискове и възможности“. Научният форум е организиран от катедра „Контрол и анализ на стопанската дейност“ при Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ по повод на 30 години от създаването на специалност „Стопански и финансов контрол“ и 85-та годишнина на Свищовското висше училище.

Новите технологии, софтуерните решения са много важни за работата на НАП не само по отношение на разкриването, но и по отношение на обслужването, коментира Спецов.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар