Появи се нова теория за произхода на КОВИД – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От Световната здравна организация (СЗО) анонсираха нова теория за произхода на COVID-19. Учените от СЗО предполагат, че вирусът по всяка вероятност е с животински произход, но съвсем не изключват тезата, че все пак е излязъл от прословутата лаборатория в Ухан, съобщиха световните агенции.

Петер Ембарек, който ръководи екипа на СЗО, изпратен в началото на годината в Ухан, за да проучи произхода на заразата, заяви за датската телевизия TV2, че коронавирусът е тръгнал от служител в лабораторията, след като бил инфектиран със заразата от прилеп.

Вероятно лаборантът се е заразил, докато е взимал проби от прилепа и това е една от версиите, която анализираме в момента, обясни Ембарек по време на интервюто, но допълни, че не разполагат с категорични доказателства за тази своя теза.

Той отбеляза, че в момента съществуват четири възможни теории за произхода на COVID-19, уточнявайки, че версията със “случайното изпускане” на вируса от лабораторията е най-малко достоверен.

От СЗО съобщиха в комюнике, че водещ приоритет на учените е продължаване на разследването около изясняването на всички обстоятелства около произхода на заразата и увериха, че всички хипотези се проучват детайлно. За целта от Здравната организация планират нови посещения до Ухан, като се надяват китайските власти този път да им сътрудничат повече в установяването на фактите.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар