По-високи данъци. Мислите ли, че накрая ще стигнем дотам?

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Какво се случи до този час?

Исканото поскъпване на газа през септември ще бъде с повече от 6 процента, обяви новият изпълнителен директор на „Булгаргаз“ Деница Златева. По думите се очаква то да достигне 17 процента спрямо цената на газа за август. Златева направи заявката по време на открито заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране. Окончателното решение за цената на газа ще бъде взето от енергийния регулатор на 1 септември. Изтича срокът, в който партии и инициативни комитети могат да искат промени в регистрацията им за вота на 2 октомври. Промените включват заличаване на регистрация и промяна на състава на коалициите. Утре чрез жребий, ЦИК ще определи номерата, с които ще се явят на вота регистрираните за него партии, коалиции и независими кандидати. От комисията ще изтеглят и реда за представяне на кандидатите, регистрирани от партии, коалиции, инициативни комитети.


Серина Уилямс отложи поне с два дни новината, която светът отдавна се е подготвил да чуе – нейното отказване от тениса след бляскавата кариера, предаде „Корнер“. Легендарната американка победи с 6:3, 6:3 Данка Ковинич от Черна гора на старта на турнира US Open и вдигна ръце към публиката в карнавалната атмосфера на корта „Артър Аш“. Там се бе събрал „половин Холивуд“ – куп знаменитости от света на спорта и шоубизнеса, начело със ВИП-персони като актьора Хю Джакман, режисьора Спайк Лий, спортните легенди Линдзи Вон и Майк Тайсън, президентът Бил Клинтън и т.н. „Комитетът по изпращането“ обаче ще почака поне до сряда вечерта, когато 40-годишната Уилямс ще играе втория си мач в турнира – срещу Анет Контавейт от Естония. И той също може да е последен в кариерата на Серина, ако загуби.

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: Spotify – Google Podcasts – Anchor – Breaker – Pocket Casts – RadioPublic

А какво ще кажете за това?

Смразяваща прогноза колко ще струва плащането на новите повишени пенсии, на компенсациите за полуделите енергийни цени, финансирането на плана за възстановяване и вдигнатите заплати направи финансовият министър Росица Велкова.

Според разчетите на нейното ведомство в следващите 3 години дефицитът в бюджета щял да бъде 11-12 млрд. лв., а на България ще се наложи да тегли по 15 млрд. лв. нов дълг всяка година, за да покрие плащанията. Ако се поддържа такъв темп, то през 2025 г. дългът на страната ще стигне 40% от БВП, предупреди министърката. Това означава задълженията да се увеличат двойно, защото в момента дългът ни е малко над 20% спрямо произвежданото от икономиката всяка година. Велкова е убедена, че е наложително преструктуриране на разходи, за да не се наложи вдигане на данъците, пише „24 часа“.

Ето защо ви питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail [email protected], като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар