По времето на Плевнелиев, президентството беше патерица на Борисов и ГЕРБ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Дълги години президентството беше патерица на изпълнителната власт.

Така хората отвикнаха да чуват гласа на българския президент. Затова сега се получава впечатлението, че търсим конфронтация, а ние просто имаме мнение по всеки важен въпрос.

Имаме много ограничения според Конституцията, но пък никой не може да ни отнеме правото на мнение”, заяви в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя подчерта, че техният екип с държавния глава Румен Радев е първият на „Дондуков” 2 от началото на демокрацията, в който има разбирателство.

Илияна Йотова категорично отказа да коментира темата за новите изтребители за армията. Тя каза само, че няма основание да не вярва на преценката на президента.

Не искам да съм един от онези хора, които за едно денонощие станаха експерти по темата. Това не е сериозно. Но у нас много лесно се раздават квалификации. Ако не си съгласен с мнозинството, веднага те упрекват в лобизъм, заяви Йотова.

Тя коментира и казуса “Войводиново”, като заяви, че ромският въпрос няма да се реши „с насилствени мерки и събаряне на къщи”.

Така нищо няма да стане. Няма държава, която да наложи правила и наистина да се заеме с този проблем, каза още вицепрезидентът.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар