Асен Василев

По заповед на САЩ: Разпродават българската земя на безценица точно, като в Украйна

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Да видим сега кои депутати ще се борят това число “340 млн. лева” и тези текстове за “продажбата на земеделски земи” да отпаднат изцяло от законопроекта за бюджета

“Чудовищно разпродаване на обработваемата земя на България срещу “компенсаторни бонове”! А #КОЙ ще я “изкупува”!?? Яли сме я тая “попара” през #Прехода много пъти вече! Абсолютна “Феодализация”.
Василев стартира последен етап от разграбването, разпродаването и унищожението на държавата!
Далавера надхвърляща щетите от бруталните заменки в полза на #Олигархията преди 15-20 г. Резултатите от това ги плащаме днес с погром срещу морето, горите и природата ни и с многомилионни санкции и глоби, с които сме осъдени от ЕС.
Ако тази идея да пълним продънения държавен бюджет с разпродажба на обработваемите земи мине – последствията ще са апокалиптични. Това е политика за загробването на България”, коментира Биволъ на страницата си във Фейсбук разкритието на бившия депутат от ПП-ДБ и ексдиректор на Агенцията по горите Александър Дунчев.

ФАЛШИВИ НОВИНИ! АВАНТЮРИ! ПРОДАЖБА НА ЗЕМИ! На кой да вярваме? Държавата заприличва все повече на жълтите медии на Пеевски – винаги има и по нещо вярно, но в основата е манипулацията на истината.

Коментра на Александър Дунчев

Май остава сами да проверим кой казва истината, кой лъже и кой ни манипулира. Бърз преглед на законопроекта за бюджета на сайта на НС (https://www.parliament.bg/bg/bills/ID/165235) показва, че “Продажбата на 700 000 дка държавни земеделски земи за 340 млн. лева” си е там, просто е галантно прикрита! Да, в самия закон не се говори за тази продажба, но в него и неговите не-знам-си-колко члена и разпоредби не се говори изобщо за продажби на каквото и да е било!

Но нека видим какво пише в проекто-бюджета на МЗХ към законопроекта на МС (документ “2200-МЗХ.pdf” в архивния файл https://www.parliament.bg/bills/49/49-302-01-76.zip): Прогнозният приход на МЗХ за 2025 г. е “353 млн. лева”, при стандартни 13 млн. лв., т.е. извънреден очакван приход от онези 340 млн. лева от продажбата на държавните земи! Оп-паа…

Нека да видим какво пише и в документа “Справка по чл. 32 от УПМСНА.docx” в същия архивен файл, за който спомена сутринта по bTV Новините бившя министър на икономиката Никола Стоянов! Пише, че отказът на Министъра на земеделието и храните Кирил Вътев да продаде държавните земи “НЕ СЕ ПРИЕМА”! Т.е. продажба на държавни земи ще има, просто “ще бъде разгледана на по-късен етап”… Когато всички забравим за бюджета и скандала…

Та така. Това е положението в родната ни мила България. Да видим сега кои депутати ще се борят това число “340 млн. лева” и тези текстове за “продажбата на земеделски земи” да отпаднат изцяло от законопроекта за бюджета.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар