По звука от плъзгане на пръст върху екрана на телефон може да се се копира отпечатъкът му, установиха учени

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Учени успяха да реконструират пръстов отпечатък на човек само по звука от плъзгане на пръста му върху сензорния екран на мобилен телефон. По този начин изследователи от САЩ и Китай алармираха за уязвимост в системата за защита на мобилни устройства чрез биометрична автентикация с пръстов отпечатък на собственика им, предава БТА.

Това се съобщава в предстоящ доклад на групата изследователи, публикуван на портала на конференцията за компютърна сигурност NDSS Symposium 2024 (“Сигурност на мрежите и разпределените системи”), която ще се проведе от 26 февруари до 1 март в Сан Диего, Калифорния.

Според доклада учените са разработили новата технология PrintListener за пробив в системата за биометрична автентикация, което е нова заплаха за киберсигурността.

Тя може да възстановява пръстови отпечатъци чрез анализиране на звука, генериран по време на плъзгане на пръст върху сензорен екран на мобилно устройство. Това води до лесен пробив в защитата на устройството през приложението за автентикация чрез пръстов отпечатък.

При използването на новата система са регистрирани по-високи нива на успешно възпроизвеждане на пръстови отпечатъци, отколкото при използване на вече съществуващата технология MasterPrint, която работи на базата на анализ на данни от изкуствен интелект.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар