Даниел Лорер: Държавата трябва да дава свобода на бизнеса, а не да оказва натиск върху него

По имотите ще ги познаете. И едно от най-големите престъпления на прехода е, че нито един политик не е в затвора

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Поредният имотен скандал се развихри в България, като естествено, в него е замесен и Лорер – един истински, чистокръвен и доказан “българин”. Донякъде го разбираме – в Израел стандартите са едни, тук други, все пак, като се жертва в българската политика, поне да се урЕди нещо. И жена си, разбира се, няма да се налага женицата да работи, я!

В българската политика минахме през седесари, които си приеха реституционни закони и си възстановиха правилно или неправилно имоти за милиарди. Други пък приватизираха срещу жълти стотинки. Един бивш премиер, преподавател по политикономика в института “Карл Маркс”, тръгна в политиката с един овехтял шлифер, а сега е милиардер, заедно с родата си. Незнайно как политиците, като влезят във властта, и започва едно придобиване на имоти и пари. Ама по честен начин, бе, да не си помислите нещо друго!

 

Ей например позабравеният Цецко Цветанов – гордостта на ГЕРБ. То вече забравих колко имота – седем ли, осем ли, и някъде там в хола имаше и асансьор. Тя баба му от мазата до чердака все с асансьор е ходила. Разбира се, разследването е прекратено, като е доказано, че той с кръв и пот е копал, работил на три смени и така е изкарал парите за имотите. Не като нас – мързеливите българи, които десетилетия изплащаме ипотеки за някое смотано апартаментче. И то без асансьор!!!

Ето например и Костадинов – до първата субсидия е живял в панелката с родителите си, но човекът работил като черноработник на няколко смени и работи, дори работил работи, от които на практика нищо не разбира, но спестил за къще на варненското езеро. А след това и майка му – обикновена чистачка /в което няма нищо лошо, но заплатите не са особено големи/, също спестила за имот пред имота на сина си. Пестеливо семейство. Даже и развод има, за да спестят още повече. Първият му заместник също уредил сина си с апартамент. Пак по време на политическия му период. Започвам да си мисля, че туй в политиката все едни умни и работливи влизат, а простите българи, които не сме политици, явно сме много мързеливи и тъпи, та не успяваме да си уредим живота, ако нямаме наследство.

Легенди се носят за имотите и на Борисов. Той, разбира се, заявява, че е беден като църковна мишка, на едната заплата живее. Как си позволява начина на живот и Барселона, си остава някаква загадка за нашата прокуратура.

Много съдии също се разбогатяха, като без никакво изключение имат много работливи съпруги, които изкарват някакви милиони, та семейството е осигурено. Че то иначе с една съдийска заплата накъде!

По имотите ще ги познаете. И едно от най-големите престъпления на прехода е, че нито един политик не е в затвора. И с конфискувано имущество!

Елена Гунчева-Гривова


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна. Политика за поверителност