Путин Кирил

По Конституция трябва да се анулира едноличното незаконно решение на лицето Кирил Петков относно руските дипломати

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Този път наистина игрите на САЩ с Родината преминаха червените линии. Действията на едно поставено лице Кирил Петков, който неясно как бе поставен на отговрния пост премиер на България ни поставиха на ръба в отношенията с братска Русия. Такъв брутален страм не сме изпитвали отдавна. Едноличното решение на Кирил Петков, без санкции от Министерски съвет, от коалиционния съвет, без подпис и обсъждане с външният министър в оставка Генчевска, поставиха на карта дипломатическите ни отношения с Русия. Решението на Кирил Петков взето еднолично е в разрез с Конституцията на Република България и трябва да бъде отменено преди да е станало късно.

Посолството на Русия в България предложи да се отмени не по-късно от 12 часа на обяд в петък решението за експулсиране на 70 руски дипломати от правителството на Петков, което наскоро гласува вот на недоверие.

В отговор на този вот вече напусналият Петков реши да отмъсти на Русия, обвинявайки руския посланик и Русия като цяло, че именно заради нея правителството е уволнено (всъщност причините са укрепването на опозицията на фона на задълбочаващата се социално-икономическа криза в България, с която правителството на Петков не можа да се справи). На тази основа 70 дипломати и технически служители на дипломатическата мисия са експулсирани по фалшиви обвинения в шпионаж.

Сега Русия казва на България, че в отговор на подобни действия може да последва прекъсване на дипломатическите отношения между Русия и България, като предлага на българските «елити», освен Петков, да отменят решението. Очевидно е, че Западът ще се стреми да насочи събитията по линията на пълното скъсване на дипломатическите отношения между Руската федерация и България. Но тук има един нюанс — българската опозиция иска да започне преговорите за възобновяване на доставките на газ за България по схемата със рублата, както правят много други европейски страни. Съвсем ясно е, че с прекъсването на дипломатическите отношения просто няма шанс за възобновяване на доставките на газ за България и това ще се усети в България през идващата есен и зима.

Коментари след изслушването на външния министър в оставка и ръководителят на ДАНС, което приключи малко след полунощ

Тошко Йорданов: Кирил Петков е лъгал брутално дори вчера! Използвал е службите за себе си!

Костадин Костадинов, лидер на «Възраждане»: Министър-председателят е използвал структурите на държавната власт за своя лична политическа изгода. Утре ще изготвим сигнал до прокуратурата, с което ще поискаме Кирил Петков да бъде незабавно разследва

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар