По-малко време със смартфона значи по-здравословен живот

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Експерти казват, че намаляването на времето на екрана може да подобри физическото ви здраве, да намали риска от затлъстяване, да ви даде повече време да се съсредоточите върху други дейности.

Светлината от смартфоните пречи на съня

Това, че сте на телефона си, няма да ви убие, но както при всички неща, времето пред екрана е най-добро, когато е умерено.Ако ограничите времето, в което се взирате в екрана на смартфона, то ще получите повече време да се съсредоточите върху други дейности, да повишите настроението си и дори да подобрите взаимоотношенията си.


Изследването за вредите от висенето пред смартфона е дело на учени от Mayo Clinic. Това е един от най-големите е американски академични центрове за медицина.

Според резултатите, най-оптималният вариант е да не прекарвате повече от 2 часа на ден, скролвайки из социалните мрежи на телефона.

Учените разкриват, че мнозина прекарват по 8 и повече часа на ден във Facebook, Twitter, TikTok, Instagram и YouTube. Резултатът от това е ниска физическа активност и повишена вероятност за тревожност и негативни емоции.

Екипът съветва плавно намаляване на времето, което прекарвате със смартфона в ръце. Излизането навън и движението повишава ендорфините. Така една кратка разходка може да се превърне в пълноценен и здравословен заместител на социалните мрежи.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар