По-ниска цена на петрола за четвърти пореден ден

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Петролът поевтинява за четвърти пореден ден, след като протоколи (представляващи резюмирани стенограми – бел. ред.) от последното заседание на Управлението за федерален резерв на САЩ показаха, че централните банкери в най-голямата икономика са поставили “на масата” въпроса с евентуално повишаване на лихвените проценти, ако инфлацията остане висока, предава Ройтерс.

Повишаване на основните лихви в САЩ има потенциал да намали търсенето на суровината, отбелязва още Ройтерс, цитирана от БТА.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се понижиха с 46 цента или 0,6 на сто до 81,44 долара за барел.

Котировките на американския лек суров петрол отчетоха спад от 54 цента или 0,7 на сто до 77,03 долара за барел.

И двата контракта се понижиха с повече от 1 на сто вчера

Протоколите от последното заседание на УФР показват, че отговорът на централната банка на САЩ на задържащата се инфлация ще “включва поддържане” на основния ѝ лихвен процент за момента, но също така отразява обсъждането на възможни по-нататъшни увеличения.

“Различни участници споменаха готовност за по-нататъшно затягане на политиката, ако рисковете за инфлацията се материализират по начин, по който подобно действие стане подходящо”, се посочва в протокола от последната среща на УФР.

Междувременно данните от физическия пазар показаха, че запасите от суров петрол в САЩ са нараснали с 1,8 милиона барела миналата седмица, според Управлението за енергийна информация. Очакванията баха за спад от 2,5 милиона барела, допълва Ройтерс.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар