По-сериозният ъпгрейд на MacBook Pro се очаква догодина, обяви Минг-Чи Куо

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Apple току-що представи новите си лаптопи от висок клас MacBook Pro, които обаче не изглеждат като особено сериозен ъпгрейд на своите предшественици. Оказва се, че потребителите няма да чакат много за следващото издание на 14- и 16-инчовите модели, които може да се появят още догодина и ще донесат по-ценни подобрения. 

Основната разлика между обявените днес лаптопи и техните предходни версии са новите чипсети M2 Pro и M2 Max. Те обаче все така са произведени по 5-нанометров процес, както и серията M1, потвърждава сайтът на Apple. Добрата новина е, че още през 2024 г. американската компания планира нова актуализация на 14″ и 16″ модели MacBook Pro, като тогава те ще бъдат оборудвани с чипсети M3 Pro и M3 Max. Последните ще бъдат произведени по 3-нанометров процес, което подсказва, че се задава доста по-сериозен ъпгред спрямо днешния. 


Apple-MacBook-Pro-M2-Pro-and-M2-Max-Stage-Manager-230117 big.jpg.large 2x

„Очаквам следващите модели MacBook Pro да използват процесори M3 Pro и M3 Max, произведени по 3-нанометров процес“, написа минути след анонса на Apple анализаторът Минг-Чи Куо.

Тези компютри ще влязат в масово производство през първата половина на 2024 г., което означава, че със сигурност ще бъдат на пазара през същата година. 

Screenshot 2023-01-17 at 22.14.27

В такъв случай, ако използвате модел Mac с чипсет M1 Pro/Max, вероятно е по-добра идея да не избързвате с покупката на M2 Pro/M2 Max, а да изчакате до 2024 г. и следващото поколение. 

Куо за съжаление не посочва дали това ще са и първите модели MacBook Pro с OLED дисплеи, за които преди дни той спомена, че може да се появят най-рано до края на 2024 г.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар