По 300 лева ще получат всички първокласници и осмокласници

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Семействата, чиито деца са записани за първи път в първи или осми клас на държавно или общинско училище, имат право на еднократна помощ от 300 лв. за покриване на част от разходите в началото на новата учебна 2021/2022 година. Това съобщават от Агенция ”Социално подпомагане”.

Средствата се отпускат независимо от доходите на семействата на учениците, при условие че децата живеят постоянно в страната и не са настанени за отглеждане извън семейството. Помощта се предоставя и за непълнолетни, настанени в семейства на роднини и близки и приемни семейства, както и на настойник/попечител, който отглежда такова дете.

 

Финансовата подкрепа се отпуска след подаване на заявление-декларация.  Заявлението се подава след записване на детето в първи или осми клас, но не по-късно от 15 октомври 2021 г. Изключение ще се прави за случаите, когато поради здравословни причини, установени с протокол на лекарска консултативна комисия, детето не може да започне училище, но не повече от 6 месеца от започване на учебната година.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар