ПП: Меморандумът с Gemcorp е прекратен отдавна. Енергийният министър ги опроверга – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ПП: Меморандумът с Gemcorp е прекратен отдавна. Енергийният министър ги опроверга

стоп кадър/НОВА

Меморандумът с Gemcorp е прекратен отдавна и темата е затворена, без абсолютно никакви последствия за държавата, се казва в позиция на „Продължаваме Промяната“(ПП), изпратена до медиите във връзка с твърдения на партия ГЕРБ от по-рано днес.Според ПП повдигането на темата е опит за отклоняване на вниманието от истински важни за хората теми, по които Народното събрание трябва да работи, съобщава БТА.


След скоростните промени в Изборния кодекс, днешният опит да се произведе скандал около куха тема, след което отново да се говори за хартиената бюлетина, е поредният знак, че Борисов тласка страната към нови предсрочни избори и вече се готви усилено за тях, се казва в позицията на „Продължаваме Промяната“.

Меморандумът e в сила, дори има клауза за арбитраж. Това заяви служебният министър на енергетиката Росен Христов по повод темата за меморандума за 1 млрд. долара с Gemcorp и „Ай Пи 3 корпорейшън“. 

Според Христов не са били спазени никакви процедури по съгласуване, които са предвидени за такива меморандуми. Нямало решение на Министерския съвет, а самият оригинал на договора бил в чекмедже на служител на служител на министерството. Дори правната дирекция на ведомството била разбрала от медиите за подписването му.

Служебният енергиен министър беше на посещение на ВЕЦ „Цанков камък“, където през седмицата приключи успешно ремонта й. Той поздрави служителите, които са отстранили сложна авария. Той призова „Да, България“ да се извинят на служителите за всичките им коментари, че съоръжението не се поддържало добре.

 

 

По-рано днес на пресконференция от ГЕРБ обявиха, че разполагат с документи, според които меморандумът между държавата и фирмата Gemcorp не е прекратен. Депутатът от ГЕРБ-СДС Десислава Трифонова разказа, че разполага с документи, които потвърждават тези твърдения. От партията ще искат създаването на временна парламентарна комисия по случая.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар