ПП МИР иска касиране на вота, изцяло машинно гласуване и нови избори – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ПП МИР иска касиране на вота заради лошата организация и масово сгрешените и подменени изборни протоколи от всички избирателни секции. Това се посочва в позицията на Националния изпълнителен съвет на ПП МИР. „ПП МИР предприема всички законови действия за касиране на проведените парламентарни избори, защото вотът на българските граждани беше подменен чрез умишлено създадения хаос в целия изборен процес. Доказателство за това са 90% сбърканите протоколи и тяхното пренаписване в момента с „верния“ резултат.

Въпреки че все още не са излезли крайните изборни резултати, е ясно едно – тези избори бяха най-манипулираните, фалшифицираните, купените и подменените в най-новата история на България“. Това заяви председателят на ПП МИР Симеон Славчев. От партията имат доказателства за подменени протоколи, както и за доказана схема на ГЕРБ за дописване на негласували хора в изборните списъци и подмяната на вота на българските граждани. Във връзка с това Националния изпълнителен съвет на ПП МИР излиза със следната позиция и конкретни искания:1. Касиране на изборните резултати.


2. Народното събрание незабавно след своето свкване да промени Изборния кодекс в две посоки: А. Въвеждане на 100 % машинно гласуване. Б. Създаване на многомандатен избирателен район в чужбина – 32 МИР.

3. Разпускане на 45-то Народно събрание, назначаване на служебно правителство от президента Румен Радев и провеждане на предсрочни парламентарни избори по новия Изборен кодекс. „Само тези стъпки ще гарантират, че в България ще се проведат честни избори.

Само тези стъпки ще върнат доверието на българските граждани в демокрацията, държавността и институциите. Призовавам всички политически партии, както и президента Румен Радев, да подходим държавнически и да загърбим тясно партийните си интереси и пред всички нас да стои само и единствено защита на националния интерес, връщането на нормалността и възраждането на родината. Всички други стъпки и опити да се състави нелегитимно правителство в това Народно събрание, което е избрано след подмяна на вота на българските граждани, ще доведе освен до политическа, но и до институционална криза. А с това се рискува и гражданския мир в страната“, категоричен е Симеон Славчев.

Той припомни, че ПП МИР е предупредила, че хибридната система от машинно гласуване и с хартиена бюлетина ще доведе до този хаос и ще превърне изборите в нелегитимни. „Тогава не бяхме чути. Надявам се сега всички да проявят здрав разум, държавническо мислене и подход и бързо да се извършат предлаганите от ПП МИР стъпки. На практика сега, чрез своите действия или бездействия, ще си проличи кой е за реална промяна в България и кой е за статуквото, което вече 30 години руши моралните устои и държавността“, заяви още лидерът на ПП МИР Симеон Славчев. Той благодари на всички българи в страната и чужбина, които са гласували за ПП МИР и с това са подкрепили новото поколение в българската политика. „ПП МИР няма да изневери на своята принципност и последователност и ще продължим да се борим.

За ПП МИР битката едва сега започва и съм убеден, че с общи усилия ще успеем да върнем справедливостта и нормалността в България. От днес битката е не само с мутрите, но и с мутресите, чалгата, популизма и цялото статукво, което се възпроизведе и в сегашното Народно събрание. Продължаваме заедно с всички честни, морални, инициативни и родолюбиви българи напред. Един за всички, всички за България!“ Това написа в личния си профил във фейсбук председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

Източник: inews.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар