Промяната

ПП пазаруват депутати, обещават места в листи

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Атакуват хора от ИТН

От опозицията питат чия е къщата на “Чаталджа” 3, в която живее Асен Василев, а семейство Лорер често е там

Според социолози шансът за нов кабинет е нищожен

С обещания за избираеми позиции в листите на “Продължаваме промяната” на следващите избори, Кирил Петков и компания се опитват да пазаруват народни представители, коментираха пред “Труд” представители на опозицията. Според тях имало шанс на обещанията да се вържат избраници, които са поели ангажименти към “спонсори” и не са успели да ги изпълнят.

Председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов вчера също потвърди, че пазарлъците продължават. От “Промяната” звънели чрез приятели на хора от ИТН да ги агитират за подкрепа на ново правителство, оглавявано от Асен Василев.

“Текат разговори с народни представители, да се събере така необходимият брой минимум 121, след което ще дойде моментът за реденето на кабинета”, обяви едно от остриетата на ПП в НС Венко Сабрутев.

От ДПС и ГЕРБ са категорични, че техни депутати не могат да бъдат напазарувани. Коментари на представители на двете партии бяха, че от ПП дори не са търсили техни хора с предложения за листи и постове. Атаките са основно към хора от ИТН.

Нероденият кабинет начело с Асен Василев засилил конфронтацията в групата на ПП. Част от депутатите упорито настоявали Кирил Петков да е вице и да поеме финансите, но повечето от тях предпочитали да не е в състава на бъдещото правителство. Още миналата седмица се заговори за обтегнати отношения между Петков и Василев.

В коалицията изразиха притеснения, че ПП вече са разделени на две лобита – едното стои плътно зад Василев-Лорер, а другото зад Кирил Петков. От второто настоявали за следващ премиер да бъде номиниран Никола Минчев. В разгара на разправиите отново се повдигна въпросът за къщата на “Чаталджа” 3, която Асен Василев не е посочил в имотната си декларация. В КПКОНПИ все още няма проверка, комисията не се е самосезирала независимо от няколко публикации и твърдения на съседи, че във въпросната луксозна сграда живее Василев, а често забелязвано там е и семейство Лорер. От опозицията коментираха, че е добре да се направи проверка, която да установи дали Василев и Лорер не са “пропуснали” да отбележат в декларациите си, че им е предоставен за ползване въпросния имот. От търговския регистър се вижда, че във въпросната сграда се намират офиси на фирма, в която Асен Василев е прехвърлил дяловете си на своя съдружник Марио Сотиров.

Въпросителни има и около постове за отцепниците. Мястото на Рашков било обещано и на Николай Радулов и на Радостин Василев. Василев нямал нищо против да остане спортен министър, но ако получи и комисията по хазарта. Другият отцепник Георги Георгиев чакал номинация за министър на регионалното развитие.

Прогнозите на повечето водещи социолози са, че шансът този кабинет да събере необходимата подкрепа е нищожен.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran
Коментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар