Правителството на ИТН ще се опита да мине на цената на счупване на системата, а може би и на държавата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Лозунгът за възстановяване на парламентаризма е тотално взривен. Това правителство ще се опита да мине на цената на счупване на системата, а може би и на държавата. Това заяви пред Българското национално радио политологът Любомир Стефанов относно предложения от „Има такъв народ“ проект за кабинет.

Според него трети избори биха били катастрофа и най-големият потърпевш ще бъде партията на г-н Трифонов, която ще бъде изметена от политическата сцена.

 

Политологът оспори оценката на лидера на ИТН за „изумителна победа“ на партията на отминалите избори: „Бих го нарекъл по-скоро пирова победа. Една четвърт от парламентарните места при разпределението на мандатите не ти дава право да казваш държавата накъде да отива.“

 

„Ще падне „една гъста мъгла“ в пленарната зала, а след нея – още по-гъста мъгла“, прогнозира политологът.

 

„За мен е изумително, че не се е получил от подобни нему популистки партии и движения, щъкащи и бъкащи и Европа“, отбеляза още Стефанов. По думите му ИТН произвежда потресаващ ефект за българската демокрация.

 

„Г-н Трифонов екзотично ни замерва с послания, но да управляваш държавата не е като да изнасяш поредното вечерно шоу. Не създава впечатление с поведението си, че разбира за какво става дума“, коментира още Любомир Стефанов.

 

Той смята, че предложенията на лидера на ИТН не са приоритети, а по-скоро „дъвки за широкото обществено мнение“. „Политиката не е само фойерверки, коледни пожелания и гръмки изказвания“, допълни Стефанов.

 

Политологът смята, че горещият картоф ще бъде оставен в ръцете на парламента, а президентът ще трупа рейтинг за изборите наесен.

 

„Лесното решение е твърде спекулативно – президентът изчаква за пореден път нещата в парламента да се провалят, за да бута отново към служебен кабинет и президентска република, но това е твърде ексцентрична хипотеза“, отбеляза още политологът.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар