Кирил Петков: Моряците от

Правителството обсъжда цялостния пакет за мерките срещу инфлацията и високите цени

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Плюс точките, които са заложени, искам днес на оперативно заседание да обсъдим внимателно цялостния пакет за мерките срещу инфлацията и високите цени, обяви премиерът Кирил Петков в началото на правителственото заседание.

Българското правителство успя да задържи цените на тока за битовите потребители без да бъдат покачени. Това на много малко места в Европа се случи, отбеляза Петков.По думите му „безпрецедентно като процент от БВП е и вкарването на над 4 млрд. помощи за бизнеса“.


„Вчера имахме среща с търговците на горива. Те потвърдиха, че в този момент не виждат покачване на цените. Ще правим такива срещи ежемесечно, за да сме сигурни, че падането на цените на световните пазари се отразява и на колонките при крайните клиенти“, каза Кирил Петков. 

Премиерът очаква от Министерството на финансите предложение във връзка с ДДС на хляба, плодовете и зеленчуците. Той поздрави коалицията за постигнатото съгласие относно парите за пътища.

Петков за пореден път изрази надежда решението, с което да се отпуснат 650-те милиона лева за пътните строители, да мине през Народното събрание.  

„Борисов е преброил 3000 дупки, едва ли те са се случили последните дни“, каза министър-председателят в отговор на изказване на експремиера. 

Това, че имахме хакерска атака, когато трябваше да изплащаме 70-те лева на пенсионерите за Великден, не ни спря, заяви още Петков и отбеляза: „Това са допълнителни средства от бюджета“.

В началото на седмицата от „Български пощи“ съобщиха, че срещу дружеството са извършени хакерски атаки, отрекоха обаче да има опасност от затруднения при изплащането на великденските добавки към пенсиите. Въпреки това, във вторник се извиха дълги опашки от пенсионери през пощенски клонове в цялата страна. 

 

 

 

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар