Правителството попиля над 20% от живота си, поемайки осъзнатия риск да попилее и нашите животи

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Едно правителство има мандат от 4 години. Това е неговият жизнен цикъл. Времето от март до ноември включително е 9 месеца, което е над 20% от живота на това правителство.

ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ПРОПИЛЯ НАД 20% ОТ ЖИВОТА СИ, ПОЕМАЙКИ ОСЪЗНАТИЯ РИСК ДА ПОПИЛЕЕ И НАШИТЕ ЖИВОТИ.

Живеем във времена на фалшиви новини и кафяви медии, времена, в които паметта е кратка. Затова ще си позволя да припомня, че през март премиер-министър Борисов получи категорична подкрепа за твърдите мерки, които предприе. Той получи подкрепа дори от политически сили, които не одобряват маниерите, практиките и начина му на управление.

Г-н Борисов разчете по грешен начин доверието, което получи както от граждани, така и от свои политически опоненти. Наместо да се концентрира върху подготовката за идващите трудни дни, той напълно злоупотреби с това доверие и го използва, за да бетонира още повече авторитарната си власт. Между другото, г-н Гешев възприе пандемията и надвисналата над всички ни опасност по същия начин – като възможност да коли и беси.

Променената след Росенец и прокурорския щурм в президентството политическа ситуация всъщност показа, че “плановете за справяне със здравната криза” не попадат сред приоритетите на това управление.

През последните месеци приоритетите бяха новата конституция, натиска върху “Хиполенд”, мачкането и опозоряването на опозицията, чаткането на новата магистрала на маркировката, откровеното създаване на фалшиви новини, четенето на рейтинг от пънче и безотчетното харчене на средства, които – нека не забравяме това – ще трябва да се връщат. Даже няма да споменавам простотиите на Караянчева и излагациите на Десислава Атанасова – това са превърналите се в ежедневие примитивни изцепки на тази власт.

През последните месеци се обостри шовинизма, национализма и речта на омразата. Защото това правителство е коалиционно и – освен “ГЕРБ” – и т.нар. “патриоти” трябва да се чувстват добре. И те трябва пак да влязат в парламента на идващите избори.

Това правителство по никакъв начин не може да бъде определено като национално. Това е кабинет, напълно способен да изостави хората. И да използва над 20% от времето си, ангажиран само и единствено с политическото си оцеляване.

P.S. Днес гледах обръщение на министър-председателя на Швеция. Слушах как нормално, ясно и спокойно обяснява този човек. Не знам как сте вие, но на мен ужасно ми липса тази нормалност. Вярвам, че тя е изключотелно важна точно в тези трудни времена.

Мартин Димитров

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар