Правителството предлага пари на всеки, който разкрие данъчно престъпление

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Продължаваме промяната“ пише проектозакон, в който ще се регламентира паричен бонус за всеки, който издаде случай на данъчна измама. Той е част от мерките за справяне в последствията от инфлацията, а целта е да има по-голяма събираемост в хазната.

Това обясни пред „Нова телевизия“ депутатът от управляващата партия Искрен Митев. Той уточни, че проектозаконът е бил обсъден вчера с работодателите по време на тристранния съвет.В проектозакона ще залегне условието – който подаде три фалшиви сигнала за неплатени данъци, да бъде финансово санкциониран.


Една от посоките, в която трябва да се мисли, е проектът да не стане елемент на доносничество, призна Искрен Митев и добави, че българските фирми са се изказали „много ласкаво“ и са подкрепили законопроекта.

Едната хипотеза била да се запази анонимността на човека, който подава сигнала, другата е укритите данъци да са над 3000 лв. 10% от установеното ще бъде дадено на подалия сигнал, но в рамките на месец, след като длъжникът се изплати.

„Стремим се да има равенство в българското общество. Това е инструмент, който цели да покачи събираемостта“, каза Искрен Митев.

Още се доуточнявало какво би се приело като доказателство.

 

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар