Правителството спира с избиването на прасетата в задните дворове! Някои обаче вече побързаха дори фризери да си купят

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Мярката избиване на прасетата в заден двор ще се отложи до коледа, това ни потвърдиха вече няколко източника от министерството на земеделието и БАБХ.

Дотогава трябва да има нови правила за кочините в задните дворове на хората и те да приведат във вид който ще бъде предписан от БАБХ.

Очаква се отбоят от мерките, които се вземаха до момента да се обяви до няколко часа, но според правителството ще е постигнат благодарение на тях и факта, че министър Танева е договорила това в Брюксел. Естествено от Европейската комисия по безопасност на храните никога не са предписвали на България да си избива прасетата в задните дворове, но явно това няма голямо значение за управляващите от Герб и шефа на БАБХ Дамян Илиев. По интересното е обаче, че само до преди няколко дена Бойко Борисов лично се ангажира със случая, като обеща да отпусне на всички по 300 лева и много от селяните в различни краища на България, не само че си заколиха прасетата посред лято, но си и купиха фризери да си съхраняват месото.
В случая обаче трябва да си зададем и въпроса, кое точно налага на правителството да даде заден ход за умъртвяването на всички прасета в задните дворове на хората, факта че няма доказана африканска чума в нито едно село, протестите и блокадите на хората или разкритията които дойдоха от Румъния и за да заглъхне темата сред народа те се решиха най – накрая да се откажат да убиват поне засега поминъка на хората.
източник: https://xaknewsbulgariabg1.blogspot.com/2019/08/blog-post_55.html?m=1

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар