Правителството с нови мерки заради високите цени на електроенергията – Енергетика – Бизнес

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Всички малки фирми трябва да си намерят доставчик на електроенергия, но се оказва че голяма част от тях не са успели и са отишли автоматично при доставчик на последна инстанция, където цената е по-висока от тази на пазара. Целта сега е да бъдат насочени реални мерки към малките и средни фирми.

„От 1 юли на свободния пазар като крайни клиенти са излезли около 624 000 фирми. Към този момент, на доставчик от последна инстанция са 256 000 или 41% от тях“, каза Живков.

„Както каза министър Живков, над 40% от небитовите потребители не избраха доставчик от борсата, който да им предоставя електроенергия. Това, естествено, налага да предприемем мерки, за да облекчим финансово тези малки и средни потребители. Затова днес КЕВР със свое решение прие проект за изменение на определяне на цена на електроенергията на доставчик от последна инстанция чрез промяна на формулата на изчисление“, отбеляза председателят на КЕВР доц. Иван Иванов.

Така фирмите ще спестят между 15 и 30 лева на мегаватчас, подчерта той. Тази мярка е с временен характер, предложението е да бъде прилагана в продължение на 3 месеца.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар