Правителството ще обяви другата седмица актуализирания план за възстановяване – България в ЕС – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Правителството ще обяви другата седмица актуализирания план за възстановяване

стоп кадър, БНТ

Следващата седмица служебното правителство ще представи предложенията си за какво да се използват средствата от европейския план за възстановяване и устойчивост, каза днес пред “Дарик радио” вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

Според него за харченето на парите трябва да се вземат демократични решения. Пеканов уточни, че сериозни различия има за това къде да се инвестират средствата от Европа в сектор “Енергетика”. Министърът е на мнение, че при изборът на проекти за реализация трябва интересът на суверена е на първо място.

“Трябва да започнем да изграждаме работни места. Например индустриален парк, преизизграждането на енергийни източници и други. Дигитализацията ще доведе до качествена практика. Дигиталният и зеленият преход ще помогнат на България”, каза още министърът.

От всички страни от ЕС България, Малта, Естония и Нидерландия са единствените, които още не са предали плановете си в Брюксел, което ще забави одобрението на техните проекти и започването на финансирането на програмите за възстановяването им. Очаква се страната ни да направи това до края на месеца.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар