Правнучката на Тодор Живков иска да е политик – Лайфстайл

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Правнучката на Тодор Живков иска да е политик

Юлиан Савчев/България днес

На честването 80 г. от рождението на Людмила Живкова и 111 г. от Тодор Живков внучката Катерина Славкова обяви намерението си да се включи в партийния живот у нас.„Мислила съм много върху това да стана политик, макар засега да не съм достатъчно подготвена. Със сигурност, след като завърша, ще уча в чужбина и после ще се върна в България, за да предам това, което знам и мога. Защо да не съм следващата жена премиер или президент?“


Това сподели внучката на Людмила Живкова и правнучка на Тодор Живков – Катерина Славкова на честването 80 години от рождението на баба си и прадядо си в Правец.

Събитието събра десетки хора от цялата страна в родния град на управлявалия 30 години министър-председател Тодор Живков – граждани на град Раковски, Асеновград, Пловдив и т.н. Всички те поднесоха венци пред паметника на Тато в центъра на града, а след това честването се пренесе в къщата-музей на държавника, където за първи път бяха изложени лични вещи на Людмила Живкова – нейни рокли, тетрадки, исторически документи, книги.

„Много са ми разказвали за баба ми Людмила, за прадядо ми Тодор Живков, както и за популярната фамилия на другия ми дядо – Иван Славков. Мислила съм си да продължа по техните стъпки и много ми се иска това да стане факт. Но първо трябва да завърша“, сподели красивата Катерина, която тази година ще бъде в 10-и клас в Италианския лицей в Горна баня.

„След като приключа с образованието си тук, може би ще уча в Холандия, а може и на друго място, като сестра ми Ралица (от първия брак на майка й Силвия), а след това ще се върна в България. Такива са ми плановете засега“, споделя Славкова.

Високата девойка, която като малка бе действащ манекен в ревютата на леля си Жени Живкова, днес не иска да става нито дизайнер, нито фотограф.

„Минаха ми тези желания. Не ми е безразлична модата, дори имам в главата си роклята за бала, с която искам да се видя, но има време и за това. По-скоро професията, с която искам да се занимавам, не е свързана с творчество. Спряла съм се на фармацията. Това ме вълнува и смятам, че имам бъдеще и в нея“, каза Катерина.

Колкото до голямата си прилика с баба й Людмила Живкова, Славкова е категорична, че с годините това става все по-видимо за нея и околните и е горда с този факт.

„Баба ми Людмила е направила толкова много за културата на България. Тя е била изключително дейна натура и човек, който работи с цялото си сърце за каузи. Мисля, че и по това много си приличаме“, казва Кати.

Въпреки че родителите й са разделени – Тодор Славков живее отделно от майка й Силвия, Катерина не страда от този факт. „Баща ми в момента не дойде, защото е в чужбина, иначе и той мина през политиката. Беше лидер в партията „Напред, България“. И той, и леля ми, и всички около мен имат афинитет към управление, затова и аз бих се пробвала, но трябва да имам и сериозна професия“, мъдро заключва красивата тийнейджърка.

За личния си живот Кати не обича да говори, но то „няма и какво да кажа конкретно“, по думите й. „Нямам гадже, но съм щастлива“, заключва внучката на Людмила Живкова.

На събитието в Правец присъства почти цялата фамилия Живкови – Евгения Живкова, дъщеря на Людмила и внучка на Тодор Живков, кандидатът за депутат от БСП Иван Ченчев, кметът на Правец Румен Гунински, Джордж Райнов, журналистът Димитър Иванов, Светлана Шаренкова и много други приятели и познати на фамилията.

Източник: България днес

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар