Правосъдие по ГЕРБерски: Убитият Георги Христов се оказа с доживотна присъда, без право на замяна

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Укривал се е 10 години в Испания, но е върнат в България и впоследствие освободен от затвора

 

44-годишният мъж, който бе показно екзекутиран днес, се оказа криминално проявен и осъден за убийство. Георги Христов, известен с прякора Тинето, е признат за виновен за грабеж и убийство в Харманли от 2002 година. През 2005 г. Христов бе осъден на доживотен затвор без право на замяна. Тогава наказанието бе наложено задочно, тъй като след грабежа той се укри и бе обявен за международно издирване от Интерпол. 10 години след извършването на престъплението – през 2012 г., бе арестуван в Испания и предаден на българските власти, като процесът срещу него тръгна отново в Хасковския окръжен съд.
Георги Христов призна вината си и бе съден по съкратеното производство. Прокуратурата поиска 25 г. затвор, а защитата на Христов – 10 години.

В крайна сметка му дадоха 14 години и 11 месеца.

Кървавият обир бе осъществен на 18 февруари 2002 г. Тогава Христов, Мюмюн Мюмюн-Мечката и Георги Машев извършват грабежа близо до портала на шивашката фирма „Каванч“. Червен „Фолксваген Пасат“ засича форда на фирмата, с който се превозвали изтеглените от банка 47 092 лв. за заплати на работниците.
Маскираният Георги Христов стреля с пистолет и убива счетоводителя на „Къванч“ Георги Георгиев и ранява касиерката Златка Христова и Фикрет Тасим.

Не е ясно колко време Христов е прекарал в затвора и кога е освободен. Той е пуснат предсрочно за добро поведение.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар