Правосъдният министър иска разследване на трима спецпрокурори

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Това, което направих преди заседанието на ВСС, което смятам, че трябва да прави всеки един правосъден министър, е да уплътня правомощията, които имам в момента. В тази връзка вчера внесох в Прокурорската колегия предложение за образуване на дисциплинарни производства срещу трима прокурори от Специализираната прокуратура. Тримата прокурори са замесени в един случай, който административният ръководител на Специализираната прокуратура нарече „семейна драма. Това обяви правосъдният министър Иван Демерджиев.

Днес той за първи път ще председателства заседанието на ВСС.

Запитан кога ще внесе ново искане за прекратяване мандата на главния прокурор Иван Гешев, Демерджиев отговори, че това ще се случи непосредствено след произнасянето на Конституционния съд, в случай, че то е положително. Той заяви, че очаква произнасянето да е именно такова.

Според БНР става въпрос за трима прокурори от Специализираната прокуратура, които са работили по т.нар. скандал „8-те джуджета“ – разследване на антикорупционния фонд.

Според министъра те са допуснали нарушения по работата си по това разследване и трябва да бъдат проверени от прокурорската колегия.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар