Правосъдният министър и главният прокурор обсъдили „сдаването“ на Бюрото по защита

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министърът на правосъдието Янаки Стоилов се срещна с главния прокурор Иван Гешев в Министерството на правосъдието. Двамата са обсъдили преминаването на Бюрото по защита от Прокуратурата към МП.

„Най-важният въпрос е да продължи защитата на застрашените в наказателното производство лица без сътресения, произтичащи от преместването“, е обяснил Стоилов, цитиран от пресцентъра на МП.

Той е допълнил, че подзаконовата нормативна база и двустранните споразумения трябва да продължат да се прилагат и след влизането в сила на промените в Закона за защита на лица застрашени във връзка с наказателното производство.

От двете институции ще бъдат излъчени представители, които ще изготвят приемо-предавателните протоколи за имуществото и документацията, информират от правосъдното ведомство.

„Необходимо е да се уточнят въпросите около статута на служителите“, е подчертал министър Стоилов. Той смята, че преместването на Бюрото по защита отново в МП няма да създаде затруднения по отношение охраната на главния прокурор, тъй като той има право на защита по Закона за Националната служба за охрана.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар