Правосъдният министър няма да прави съдебна реформа

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Номинираният за правосъден министър Момчил Иванов няма да направи съдебна реформа. Не притежава необходимите качества за това: голяма част от кариерата му е минала в преподавателска дейност, което говори, че има само теоретическа подготовка.

Това заяви пред Lupa.bg юристът Даниел Божилов по повод избора на ИТН за правосъден министър.  

„Същото е и положението с предложения за вътрешен министър Петър Илиев. В публичното пространство излязоха данни, че е свързан с определени лобистки структури, както и с определени олигарси. Наскоро беше обвинен и в плагиатство за своя книга, затова я е изтеглил от пазара. Все неща, които не кореспондират със заявката за морал“, посочи юристът.

„Петър Илиев е адвокат и преподавател. Той не е имал досег с наказателното право, което е задължително за министър на МВР. Някой сериозно натиска за него и спуска решенията на ИТН. Слави Трифонов няма откъде да познава хората, които влизат в кабинета му, просто са му наложени. Момчил Иванов също е спуснат, той е преподавал във Военното училище във Велико Търново. Ако правосъдието беше приоритет, трябваше да се назначи за министър човек, който се ползва с широко обществено доверие“, подчерта Божилов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар