Преговорите: В ГЕРБ не са големи оптимисти, от ПП-ДБ се заявиха като реалисти

Преговорите: В ГЕРБ не са големи оптимисти, от ПП-ДБ се заявиха като реалисти

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Само няколко часа преди развръзката и изтичането на поредния краен срок, от ГЕРБ и ПП-ДБ нямат какво да съобщят като резултат, но стана ясно, че след близо 7 часа преговори до снощи споразумение за общо управление не е било подписано. Двата екипа преговаряха до късно при закрити врата в парламента, но без изявления.

На влизане днес в Народното събрание лидерът на “Да, България” Христо Иванов даде да се разбере, че резултат към момента няма. “Нямам никакви новини. Обсъждаме всичко. Надявам се да продължат обсъжданията, но към момента нищо не можем да съобщим. Днес се надявам всички да сме реалисти”, отговори лаконично Иванов на медиите пред парламента.

На въпроса дали има постигнато съгласие, съпредседателят на ПП-ДБ отговори: “Нямаме нищо, което да съобщим”.

Делян Добрев от ГЕРБ пък директно призна, че не е оптимистично настроен за постигане на разбирателство и връщане на пълна папка на президента. Въпреки че не участва в преговорния екип, политикът също влезе в НС и коментира, че идва за други срещи.

Той обаче не скри, че е наясно кое спъва успешното договаряне и че става въпрос за фигурата на министъра на отбраната Тодор Тагарев, за когото лидерът на ГЕРБ обяви преди дни, че не желае да остава в кабинета.

В същото време от ПП-ДБ и премиерът в оставка Николай Денков държат на Тагарев, защото, по думите на Кирил Петков, е харесван много от властта в Украйна.

“Не разбирам какво му е толкова важното на Тагерев, че един Тагарев да ни прати на избори”, заяви Делян Добрев. И обобщи нагласата си за успешно договаряне за кабинет с фразата: “Не съм голям оптимист”.

Времето, което от ГЕРБ отпуснаха на ПП-ДБ по тяхна молба, изтича в 12:00, когато номинираната от партията за премиер Мария Габриел ще върне празна или пълна папката с мандата на президента Румен Радев. Преговорният екип на ГЕРБ-СДС вчера обяви, че след този краен срок повече преговори няма да има независимо от резултата – правителство или предсрочни избори.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар