Предизборно: Борисов построи булевард “по снимки” и пусна движението по него преди да е завършен (видео)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Необезопасени пешеходни подходи на височина повече от 10 м над пътните платна, недовършени и неизползваеми пешеходни надлези, стълбища без предпазни парапети и без асансьори за хора с двигателни проблеми, неохранявани строителни площадки на метри от жилищни блокове…

В това състояние премиерът Борисов остави след себе си варненския бул. “Васил Левски” миналия петък, след като внезапно го инспектира и разпореди на кмета на града Иван Портних: “Кажи им да пускат движението!”.

Съобщението на Правителствения пресцентър, че министър-председателят внезапно е решил да нагледа строежа, достигна до медиите в последния работен ден на миналата седмица със спешни телефонни обаждания два часа преди събитието. Въпреки уточнението, че “рязане на ленти няма да има” на него неизвестно защо бе поканен и варненския владика Йоан.

Освен, че нареди пускането на движението по недовършен, необезопасен и все още невъведен в експлоатация път, Борисов обясни на гражданите на Варна, че преди реконструкцията трасето на булеварда ( който съществува от началото на 70-те години на м.в.), “преди 2 години е било шубраци и струпан боклук, а днес е един булевард, построен от нищото”.

Борисов каза също, че през цялото време е ръководил проекта за реконструкцията му “по снимки”. Въпреки това през март м.г. трасето на булеварда внезапно премина през трибуните на градския стадион “Спартак”, а само преди седмица се оказа, че едно от кръговите му кръстовища е елипсовидно и наклонено. Обяснението на премиера по този повод прозвуча странно, объркано и неясно:

“Тази елипса, която виждат варненци, ако не е кръг, а е елипса, няма да могат да карат. Четири метра има разлика в денивелацията, защото проектантите така го бяха направили”, каза Борисов.

Според официалната информация на общинската администрация във Варна реконструкцията трябваше да струва приблизително 113 млн. лв., от които 80.5 млн. лв. бяха отпуснати от държавния бюджет без да е изготвен проект.

Какви опасности дебнат пешеходците по трасето на новата варненска придобивка, вижте във видеото:

Кадрите са заснети непосредствено след инспекцията на Бойко Борисов на на 25 април т.г. Част от обезопасителните парапети бяха поставени едва в последния от четирите почивни дни на Великденските празници.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар