Преди 15 години 12 деца от Свищов намериха смъртта си във водите на река Лим

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Днес се навършват 15 години от трагичната смърт на 12 български деца в река Лим. На 04 април 2004 година автобус с ученици и възрастни от Свищов се прибират от екскурзия в Дубровник.

Наричат ги Ангелите от Лим

Тогава на завой по тесен планински път шофьорът губи управлението над автобуса, той се спуска по стръмния бряг около 15 метра и пада във водите на река Лим. Мястото на този трагичен инцидент е в близост до село Гостун, разположено между черногорския град Биело поле и сръбския град Приполие.

В придошлите води на реката автобусът потъва много бързо. В помощ на българите идват местните жители и футболният отбор от съседния град Биело поле. Всички започват да вадят българските деца от превозното средство, но спасителната акция е тежка поради придошлите води на река Лим, чиято дълбочина е над 6 метра. От всичките пътници, от които 34 ученици и 16 възрастни, спасени са едва 38 души.

Останалите 12 деца намериха трагичната си смърт в ледените води на реката. Това са Антоана Евтимова, Александра Гергова, Антония Братова, Боряна Петкова, Валентин Маринов, Виктор Маринов, Глория Георгиева, Женя Ангелова, Лора Николова, Светослава Пантелеева, Светослав Колев и Юлиян Манзаров.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар