Предколедна треска! Харчим като за последно

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

И тази година се изниза, а до празниците остава само седмица. Според специалистите, предпразничната треска вече е обхванала българинът и се очаква да започне да пазарува като за последно. Пикът на покупките обаче ще е в последния момент – някъде около 20 декември.

Истината е обаче, че повечето хора у нас се справят трудно с разходите през настоящия месец. Повечето предпочитат сега да заделят от бюджета за подаръци на близките си, а плащането на сметките да оставят за началото на следващата година. Сред най-търсените стоки преди празниците се нареждат дрехите, бижутата и парфюмите.

“Определено всеки път, когато имаме намаления, те са обект на много голям интерес на голяма част от потребителите на козметика. Най-често мъже са клиентите на аромати, искат да изненадат любимите си дами. Освен че мислят за дамите, кавалерите се оказват по-практичните потребители”, обяснява Елена Стоянова пред Bulgaria ON AIR.

Иначе нашенецът е доста практичен при избирането на подаръци за близките си хора. Обикновено се спира на такива, които може да използва и той самият. А докато някои обикалят магазините, други разглеждат техниката. Средно за подобни покупки отделяме до 1000 лева. А една четвърт от подаръците взимаме на кредит.

“Идват с пари да купят нещо, но виждат, че има по-хубаво, по-модерно, по-технологично, оставят сумата с която са тръгнали за първоначална вноска и разликата за по-модерния примерно могат да изплатят за 6 месеца”, обяснява Йордан Вакъвчиев, управител на магазини за техника.

Затова от фирмите за бързи кредите очакват ръст с около седем процента в края на годината. Потребителите теглят средно до 600 лева.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар