Предлагат нови Covid мерки у нас заради покачването на заразените

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Повече от 3 часа продължи срещата между министъра на здравеопазването, директорите на всички регионални здравни инспекции в страната и представители на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. На нея се обсъждаха въвеждането на допълнителни мерки във връзка с увеличаващите се случаи на новозаразени с коронавируса.

“В 8 области заболеваемостта е над 300 на 100 000 души”, каза пред медиите след срещата здравният министър проф. Костадин Ангелов. Поради тази причина са предложени нови ограничения, които ще бъдат обсъдени. Сред най-засегнатите области са Кюстендил, Бургас, София-град, Шумен и др.

Сред обсъжданите мерки са:

* носене на маски на открито;

* въвеждане на вечерен час за нощните заведения;

* преминаване на онлайн обучение;

* ограничаване на достъпа до моловете и фитнесите;

* задължителна карантина на влизащите у нас от рискови държави;

По думите на здравния министър мерките ще се различават в различните области и не може да се въведе унифициран подход, защото ситуацията в градовете е различна. Той допълни, че целта е да се задържи епидемията под контрол.

“Всичко е под контрол. От нас зависи да продължаваме да държим пандемията под контрол. Това е основната ни цел. Тези мерки ще бъдат предложени на Националния оперативен щаб за ново разглеждане с оглед на хода, който трябва да предприемем – дали да бъде национален или локален”, подчерта здравният министър.

Проф. Ангелов увери, че изборите ще се проведат в безопасна среда и с всички необходими мерки. Той помоли ситуацията да не се използва за политически цели и заяви, че според него това би било безотговорно държавническо поведение.

“70% от пробите на национално ниво са от британския вариант”, обясни още здравният министър.

Очаквайте подробности. 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар