Предлагат пл. „Ал. Невски“ да е пешеходна зона

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Площад „Св. Александър Невски“ да бъде пешеходна зона. Това предлага с доклад до Столичния общински съвет общинският съветник Борис Бонев, съобщават от „Спаси София“ на своята Фейсбук страница.

Най-красивият площад на София отдавна трябваше да бъде тиха и спокойна пешеходна зона, в която граждани и гости да се радват на най-забележителните ни сгради, отбелязват от „Спаси София“. Според организацията най-големите печеливши ще бъдат софиянци, които ще получат по-приятен център, а ще бъде прекратен и двойният стандарт, който съществува с безплатният паркинг за над 100 паркоместа за депутати.

От „Спаси София“ посочват, че очакват подкрепа от всички политически сили както в Столичния общински съвет, така и от партиите в Народното събрание.

Председателят на предишното Народно събрание Ива Митева определи като зона за сигурност част от пространството около катедралния храм „Св.Александър Невски“. Така на практика паркингът на депутатите там се запази, въпреки решението на Столичната община да освободи площада от автомобили.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар