Предотвратено е разрастването на пожар и опасността от взрив в асфалтова база до Долна Диканя

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Предотвратено е разрастването на пожар и опасността от взрив в асфалтова база до Долна Диканя, в непосредствена близост до автомагистралата “Струма” и голям житен блок. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сигналът за пожар в обекта е получен към 14.45 часа. Незабавно към мястото са насочени три екипа от пожарникари от Радомир и Перник.

В резултат на професионалните им действия огънят, от който няма пострадали, е угасен. Повредена е спирателната арматура в обекта. Поради наличието на бутилки с метан, е предприето постоянно охлаждане и контролирано изпускане на газа.

Снимка: МВР

Директорът на ГД “ПБЗН” главен комисар Николай Николов и ръководството на РД “ПБЗН”-Перник са контролирали действията на екипите на място.

Автомобилният трафик не е спиран, служителите в базата са изведени своевременно; няма опасност за околните населени места.

Предстои да се изясняват и причините за възникването на пожара.

За инцидента, както и за хода на планираните действия, е информиран служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков, който е благодарил на пожарникарите за професионалната реакция.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар