Предотвратиха атентат срещу църква в Хелзинки – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Финландската полиция обяви, че е предотвратила терористична атака срещу църква в Хелзинки, съобщава Евронюз, цитирана от Нюз.бг.

Предполага се, че планираната цел за терористите е била Църквата Temppeliaukio (така наречената “Скална църква”) – популярна туристическа атракция в сърцето на града, построена в скала и на по-малко от километър от финландския парламент.

Хелзинкската полиция е изпратила няколко екипа за патрулиране в близост до Скалната църква, за да се опита да залови заподозрян в района, въпреки че остава неясно дали са извършени арести.

“Финландската служба за разузнаване в сферата на сигурността (Supo) направи оценка, че заплахата от тероризъм се е увеличила. Оценката от 2015 г. показва висок риск от един терористичен удар и ние сега повишихме общото ниво на заплаха. Това означава, че докато вече бяхме много добре подготвени, сега сме още повече”, заяви министърът на вътрешните работи на Финландия Паула Ришико.

Службата за разузнаване съобщава, че през последните месеци е установила по-сериозни заплахи, свързани с тероризъм във Финландия.

Скандинавската страна не е станала свидетел на нападения в мащаба на други европейски държави, но в Хелзинки нараства загрижеността след неотдавнашните инциденти в съседна Русия и Швеция.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар