Председателят на БСП-Добрич хвърли оставка с призив за драстични промени

Председателят на БСП-Добрич хвърли оставка с призив за драстични промени

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Председателят на областната структура на БСП Добрич Румен Мунтянов е подал оставка заради лошия резултат на социалистическата партия на парламентарните избори в неделя, както на национално, така и на регионално ниво. 

Мунтянов, който е политолог, е обявил решението си снощи на заседание на Областния съвет на партията.„Устойчивата тенденция за намаляваща подкрепа за БСП, както в национален план, така и в регионален, налага необходимостта от драстични промени – кадрови, организационни, структурни. Намираме се в ситуация, която изисква изцяло нов подход във вътрешно-партийния живот, така че да се гарантира първо – оцеляването на партията, а впоследствие и нейното оздравяване. Да, това звучи ексцентрично и чуждо за много хора, но трябва да се случи, ако искаме да има нормална лява партия в страната. Всичко останало е кризисен PR, който не се прави нито от PR-и, нито от политици“, написа областният лидер на БСП в профила си във Фейсбук.


На парламентарните избори през април м.г. за БСП в област Добрич са гласували около 14 хиляди избиратели, на 2 октомври т.г. техният брой е под 7 хиляди.

Румен Мунтянов не коментира дали лидерът на левицата Корнелия Нинова трябва да подаде оставка, но подчерта: „Бих казал, че е добре, когато има резултати, които не са удовлетворяващи, да се поеме някаква отговорност“.

Областният лидер смята, че БСП биха могли да седнат на масата на преговори с ГЕРБ, но това според него е краен вариант. Той все пак прогнозира, че ще бъде съставено правителство, но БСП няма да бъде част от него.

„Разумът в тази ситуация изисква макар и дори в непълен хоризонт, да има правителство, което да предприеме съответните мерки, защото нещата, които се случват в и извън страната, не са за подценяване“, коментира още Мунтянов.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар