Урсула

Председателят на унгарския парламент: Частни глобални корпорации възнамеряват да превърнат ЕС в Съединени европейски щати без суверенитет

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Частни глобални корпорации възнамеряват да превърнат Европейския съюз в „Съединени европейски щати“ без суверенитет, заяви председателят на унгарския парламент Ласло Кьовер, предаваРИА Новости. 

„Частни глобални корпорации, обикновено разположени извън Европа, искат да превърнат Европейския съюз в Съединени европейски щати, във федерация и дори по-скоро в империя, в която всички настоящи национални държави в ЕС – включително Словакия и Унгария – биха загубили напълно самоопределение и свобода на действие“ ,  каза Кьоевер, говорейки при откриването на фестивала на унгарското народно изкуство в словашкия град Железовце, където половината население е етнически унгарци.

Според него това има за цел да гарантира, че частните корпорации „постоянно и ексклузивно“ придобиват материалните и духовните ресурси на държавите-членки.

„Затова днес и през следващите години народите от Карпатския басейн или ще завладеят бъдещето заедно, или ще загубят своите страни, държави и идентичности, всичко, което са придобили в миналото“, добави Кьовер.

Политикът подчерта, че срещу „финансовата мощ на глобализма“ за националните държави, „оръжието за самозащита“ е „задържащата и съзидателна сила, присъща на националната идентичност“.

По-рано Кьоевер ги нарече „духовни убийци“ и каза, че, прикривайки се зад думи за демокрация и човешки права, те лишават обществото от свобода, вяра, култура и традиции.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар