Председателя на европейската комисия по храните: “България не ни е информирала за чума по свинете”

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Председателя на Европейската комисия по безопасност на храните г-н Бернард Урл съобщи от централата на комисията в Палермо Италия, че е силно обезпокоен от случващото се в България относно публикации в социалната мрежа Фейсбук и медиите, за чума по свинете в два региона в страната.

Според изказването му България не е уведомила комисията и не е представила никакви резултати от лабораторни изследвания на заразени животни.

Не знам, защо нещата за африканската чума по свинете в България не е докладвано на нашата комисия и защо не са ни изпратени доклади и резултати от проверките на ветеринарните власти в България, но за случая вече съм информирал всички, колеги в европейският съюз.

Според румънските власти, премиерът на България е обвинил тяхната страна за причинител на болестта по животните в България и от мен бяха поискани изследванията и резултатите на българските власти именно от румънска страна, за да ги сравнят с техните резултати и анализи от преди една година, когато в Румъния имаше такава чума, но успяха да я овладеят напълно с помощта на нашата комисия.

Изненадата им беше огромна, че при нас няма никакви данни за чума по свинете в България. Ние също сме изненадани, затова и ще направим разследване какво точно се случва в България, защото нещата изглеждат много подозрителни и уви някой не иска да спазва правилата и директивите на евросъюза.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар