Представителят на Главболгарстрой в САЩ посети ключови обекти на компанията

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Дни преди събитията по официалното откриване на представителен офис на “Главболгарстрой Холдинг” в САЩ, ръководителят на представителството Денис Дезиел е в България, за да се запознае в детайли с настоящите проекти на отделните дружества в корпоративната група на ГБС.

Заедно с екипите, които работят по реализацията на проектите, Дезиел посети няколко обекта, които Главболгарстрой изпълнява в момента – новостроящата се отсечка на автомагистрала Европа, газоизмервателната станция при границата с Република Сърбия и една от най-новите и модерни сгради на бул. Филип Кутев в столицата – Smart Tower. 


 Денис Дезиел (вляво), ръководител на представителството на Главболгарстрой в САЩ; Инж. Милчо Миков (дясно), директор строителни обекти ,,ГБС-Инфраструктурно строителство“ и ръководител на новоизграждащият се последен участък от АМ Европа

Денис Дезиел (вляво), ръководител на представителството на Главболгарстрой в САЩ; Инж. Милчо Миков (дясно), директор строителни обекти ,,ГБС-Инфраструктурно строителство“ и ръководител на новоизграждащият се последен участък от АМ Европа

Снимка: ГБС

За целите на компанията отвъд океана и перспективата за повече американски инвестиции, Дезиел споделя, че ГБС се стреми да установи и развие комуникацията си с американската бизнес общност и професионалните организации, които оперират в глобален мащаб.

“Все повече нараства интересът към България като бъдещ глобален енергиен център. Изменението на климата води до нуждата от иновативни, нови и чисти енергийни решения като водородна и ядрена енергия.”

Според него, съществуват нови възможности за финансиране и инвестиции за компании като Главболгарстрой, които имат капацитета да обединят иновации и инженеринг в сектор строителство, за да работят за посрещане на глобалните нужди от чиста енергия и инфраструктура за нейното обезпечаване/транспортиране, а оттам и да спомогнат за постигането на енергийна независимост.

 

Йоана Георгиева (вляво), строителен инженер в

Йоана Георгиева (вляво), строителен инженер в “Главболгарстрой Интернешънъл” и координатор на доставките за технологичното оборудване на ГИС-Калотина

Снимка: ГБС

Представителството на Главболгарстрой в американската столица заработи още през май т.г., но официалната церемония ще се случи този месец.

“Създаването на бизнес партньорства, публично-частни партньорства и мобилизирането на финансови възможности, които ще помогнат за утвърждаването на България като енергиен лидер, е важно за компанията и е част от нашата корпоративна визия. Офисът във Вашингтон работи именно в тази посока.”

В комуникацията си с представители на американския бизнес и професионалните организации Дезиел отчита, че има силен интерес към проектите на компании като Главболгарстрой.

“Има нарастващ интерес към България като страна с централно местоположение в Балканския регион, нейното развитие и енергиен потенциал. Офисът във Вашингтон ни помага да се възползваме от този ентусиазъм и да превърнем интереса в значими партньорства и реални международни инвестиции.”

 

Димитър Вучалийски (дясно), строителен инженер в ,,Главболгарстрой“ АД и ръководител на мащабния проект Smart Tower

Димитър Вучалийски (дясно), строителен инженер в ,,Главболгарстрой“ АД и ръководител на мащабния проект Smart Tower

Снимка: ГБС

Относно темата за иновациите в енергийния сектор и по-конкретно производството, транспортирането, съхранението и използването на водород, ръководителят на американското представителство отбелязва, че разработването на чист водород е приоритет за Съединените щати, а имайки предвид лидерската позиция на САЩ, и глобален приоритет.

“Наскоро правителството на САЩ издаде Национална стратегия за чист водород и пътна карта, която идентифицира регионални хъбове за фокусирано изследване и развитие на водорода и ангажира милиарди в инвестиции във водорода като инструмент за декарбонизация. Конгресът на САЩ също така прие нови закони миналата година за инвестиране и развитие на водородни енергийни технологии и инфраструктура. Главболгарстрой, от своя страна, осъзнава важността на развитието на енергийната инфраструктура тук, в България, и разполага с необходимия човешки ресурс, опит и експертиза в изграждането й, за да изпълни своята роля в прехода към чист водород.”

След броени дни, на 18 септември, ГБС е партньор в организирането на регионален енергиен форум във Вашингтон на тема “Новият енергиен контекст в Югоизточна Европа”, който ще бъде последван от коктейл по повод откриването на Представителството на българския строителен холдинг отвъд океана.


Материалът е предоставен от Главболгарстрой.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар