Представителят на СЗО за България: COVID-19 е настояще, но светлина в тунела има – Здраве

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Трябва да сме реалисти – COVID още е настояще. Но има светлина в края на тунела заради наличието на ваксина. За съжаление тунелът е дълъг”. Това заяви в ефира на Нова телевизия доктор Скендер Сила – представител на СЗО за България.

“Независимо от ваксините, трябва да продължим с другите мерки, докато изградим имунитет на глобално ниво”, смята още д-р Сила.

Той коментира и фактът, че все още няма достатъчно ваксини, които да бъдат доставени на глобално ниво.

“Но производството беше ускорено и се надяваме през следващите месеци да се повиши. За да могат всички страни по света да имат достъп до сигурни, ефективни и качествени ваксини”, коментира д-р Сила.

“От началото на пандемията СЗО акцентира върху солидарността. Глобалната солидарност. И национално обединение. Затова се зароди и идеята да създадем така наречения КОВАКС инструмент, за да снабдим света с ваксини на оптимална цена. Но богатите нации първи си осигуриха достъп до ваксина. Затова се надяваме КОВАКС да помогне страните с ниски и средни доходи също да получат достъп до ваксините, защото това е единствения начин да преборим пандемията. Никой не е защитен, докато всеки не е защитен”, коментира д-р Сила.Експерт по вирусология: Ще има и нови мутации на коронавируса.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар