Представиха първата реклама, създадена от AI генератора на видеоклипове Sora

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Компанията за играчки Toys “R” Us обяви фалит през 2017 г., но марката ѝ беше лицензирана от WHP Global и продуктите ѝ продължават да се продават в магазините. Сега бе създаден рекламен видеоклип в подкрепа на марката, като голяма част от работата е извършена от OpenAI Sora – видео генератор, базиран на изкуствен интелект.

Разработването на видеото е възложено на творческата агенция Native Foreign. В проекта са участвали “около десетина души”, казва режисьорът Ник Клеверов. По думите му моделът с изкуствен интелект Sora е свършил 80-85% от работата, а екипът е поел “коригиращи визуални ефекти”. Пълната версия на “филма за марката”, както Toys “R” Us нарече работата, все още не е публикувана, но беше показана на фестивала Cannes Lions, който се проведе във Франция миналата седмица. В канала на марката в YouTube беше публикуван тийзър видеоклип.

Човешкото участие за окончателната версия на видеото наистина е било необходимо. Режисьорът публикува (и след това изтри) в социалната мрежа X малък репортаж за това как е създаден видеоклипът, а на един от кадрите се вижда знак, изписан с граматическа грешка, която е трябвало да бъде поправена. Обещано е пълната версия на “филма за марката” да бъде публикувана на уебсайта на Toys “R” Us.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар