Представиха смартфон с 28 000 mAh батерия

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Преди четири години френската компания Avenir Telecom, която притежава лиценза за използване на марката Energizer, представи на годишното изложение MWC смартфон с капацитет на батерията 18 000 mAh. Оттогава инженерите ѝ не седят безучастно и още на MWC 2024 разработчикът показа на обществеността смартфона Hard Case P28K, чиято основна характеристика е батерия с капацитет 28 000 mAh.

Подобно на предишния модел, Hard Case P28K ще се продава под марката Energizer. По този начин устройството Energizer Hard Case P28K получи най-капацитивната батерия, инсталирана някога на масово произвеждани смартфони. Според разработчиците едно зареждане на батерията е достатъчно, за да осигури автономна работа на устройството в продължение на една седмица. В режим на разговори смартфонът може да работи без презареждане до 122 часа (повече от 5 дни), а в режим на готовност автономията се увеличава до 2252 часа (почти 94 дни). Батерията поддържа бързо зареждане с мощност до 33 W.

Недостатък на смартфона малко по-ниските хардуерни спецификации, както и размерите и теглото. Тъй като устройството има толкова мощна батерия, то е с дебелина 27,8 мм и тегло 570 г, което е повече от три пъти повече от дебелината и теглото на iPhone 15. Така че на хората, които търсят елегантно устройство, новостта определено няма да пасне.

Що се отнася до другите параметри, отбелязваме липсата на поддръжка на комуникационни мрежи от пето поколение (5G). За хардуерна база е избран непретенциозният микропроцесор MediaTek MT6789, който е допълнен от 8 GB RAM и 256 GB памет. Дизайнът включва 6,78-инчов LCD дисплей с поддръжка на 1080p резолюция и тройна основна камера. Участващата софтуерна платформа е Google Android 14.

Avenir Telecom планира да продава Energizer Hard Case P28K на цена от 250 щ. долара. Смартфонът ще бъде пуснат в продажба през октомври тази година.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар