Представяме ви едно от най-красивите лица в художествената гимнастика

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Едно от най-красивите лица на художествената гимнастика – Биляна Проданова, която е бивш състезател, а в момента треньор в ЦСКА, разказа интересни подробности за пътя си в спорта за CSKA.BG. Сребърната медалистка от европейско първенство коментира отминалата 2016 година и сподели амбициите си за развитие в треньорската професия.

Каква беше 2016 година за теб?

Ще я запомня само с положителни емоции. Мисля, че имам голям скок като треньор. Имах стаж в чужбина – Мастър клас, две седмици бях във Франция. Поканиха ме като европейска вицешампионка. След това работих като треньор месец и половина в Норвегия. Сега отново съм си вкъщи при моите деца в ЦСКА. Работя с около 20 бебета, подготвителна група. Надявам се от тях да излязат нови шампионки. Виждам няколко много талантливи деца, които мисля, че могат да станат следващите златни момичета на България.

Какво очакваш и искаш да постигнеш през новата година?

За мен гимнастиката не е само златни медали. Искам най-вече моите деца да са много здрави и да работят много. Да, знам, че децата и техните родители обичат купите и медалите, но на този етап е по-важно за тях да се научат да се борят, да се доказват. На това искам да ги науча. Пожелавам им да са здрави и се надявам да останат в залата.

Как се запали по спорта?

Стана случайно, никой от семейството ми не се е занимавал със спорт. Една треньорка раздаваше флаери в училище, аз си взех един и реших да опитам. Никога не съм имала намерение да се занимавам сериозно с художествена гимнастика. Ходех на още няколко спорта. Бях на 10 години, когато започнах, в началото вървях по-бавно от другите, бавно се развивах, но в един момент нещата се получиха добре.

Още снимки на тази красавица, както и цялото интервю, можете да видите на страницата Sporta.bg.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар